کره بادام زمینی حاوی چربی و کالری بالایی است. تنها 2 قاشق غذاخوری یک چهارم چربی روزانه توصیه شده شما را تامین می کند که بخشی از آن اشباع شده است.
با این وجود، فواید تغذیه ای کره بادام زمینی اغلب بر مضرات آن غلبه می کند، به ویژه برای افرادی که پروتئین کافی در رژیم غذایی خود دریافت نمی کنند.
جدول بررسی ارزش غذایی ۲ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی طبیعی و با شکر
کره بادام زمینی با شکر | کره بادام زمینی طبیعی | |
کالری | 200 kcal | 190 kcal |
پروتئین | 8 g | 8 g |
چربی | 16 g | 16 g |
کربوهیدرات | 7 g | 7 g |
فیبر | 1.98 g | 3.01 g |
قندها | 3 g | 2 g |
کلسیم | 0 mg | 18.9 mg |
آهن | 0.72 mg | 0.998 mg |
سدیم | 150 mg | 0 mg |
برگرفته از وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)
۱. تقویت سلامت قلب
کره بادام زمینی حاوی بسیاری از مواد مغذی است که می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد، از جمله:
اسیدهای چرب تک غیراشباع مونو (MUFAs)
اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFAs)
نیاسین
منیزیم
ویتامین E
نسبت چربی های غیر اشباع (PUFAs و MUFAs) به چربی های اشباع در رژیم غذایی نقش بسیار مهمی در سلامت قلب دارد. کره بادام زمینی نسبت مشابهی به روغن زیتون دارد – که به عنوان یک گزینه سالم برای قلب نیز شناخته می شود.
با این حال، از آنجایی که کره بادام زمینی کالری بالایی دارد، در صورتی که نمی خواهید وزن اضافه کنید، محدود کردن مصرف آن بسیار مهم است. خوردن بیشتر از مقدار توصیه شده همچنین باعث افزایش مصرف چربی و سدیم می شود که برای قلب مفید نیست.
۲. پرورش اندام
بسیاری از بدنسازان و علاقه مندان به تناسب اندام به دلایل مختلف کره بادام زمینی را در رژیم غذایی خود قرار می دهند.
اگرچه مقدار کالری بسته به قد، سطح فعالیت و میزان متابولیسم متفاوت خواهد بود، اما میزان کالری توصیه شده روزانه معمولاً برای زنان از حدود 1600 تا 2400 کالری در روز و برای مردان تا 3000 کالری در روز متغیر است. با این حال، مردان بالغ فعال باید روزانه تا 3000 کالری مصرف کنند، در حالی که زنان فعال روزانه به 2400 کالری نیاز دارند.
کره بادام زمینی به لطف محتوای کالری بالای خود، راهی آسان برای افزایش مصرف کالری و چربی های غیر اشباع است.
۳. کنترل سطح قند خون
کره بادام زمینی یک غذای کم کربوهیدرات نسبتا کم است که حاوی مقادیر مناسبی چربی و پروتئین و همچنین مقداری فیبر است.
این ویژگی ها به این معنی است که کره بادام زمینی بدون شکر اضافه شده تأثیر قابل توجهی بر سطح گلوکز خون ندارد. این بدان معناست که می تواند گزینه خوبی برای افراد دیابتی باشد.
کره بادام زمینی منبع خوبی از منیزیم است که یک ماده مغذی ضروری برای افراد دیابتی است. دوره های مداوم قند خون بالا ممکن است سطح منیزیم را در بدن کاهش دهد. سطوح پایین منیزیم با پیش دیابت و دیابت نوع 2 مرتبط است.
۴. کاهش خطر ابتلا به بیماری های پستان
خوردن کره بادام زمینی، به ویژه از سنین پایین، ممکن است خطر ابتلا به بیماری خوش خیم پستان (BBD) را کاهش دهد که خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد.
حتی افرادی که سابقه خانوادگی سرطان پستان دارند، در صورت مصرف کره بادام زمینی ، خطر ابتلا به آن به طور قابل توجهی کمتر است.
۵. کره بادام زمینی در بارداری
کره بادام زمینی یک غذای بسیار مغذی و پر پروتئین است که برای زنان باردار بدون آلرژی به بادام زمینی عالی است.
کره بادام زمینی دارای مشخصات تغذیه ای چشمگیری است. خوردن آن در دوران بارداری ممکن است به کنترل دیابت بارداری، افزایش مصرف پروتئین و پیشگیری و تسکین یبوست کمک کند..
در نهایت، کره بادام زمینی سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها است. به این ترتیب، می تواند به پیشگیری از بیماری کمک کند.
خوردن کره بادام زمینی یا بادام زمینی در دوران بارداری حتی ممکن است خطر آلرژی به بادام زمینی در کودکان را کاهش دهد.
مصرف کره بادام زمینی در دوران بارداری بی خطر است تا زمانی که یک محصول کره بادام زمینی فرآوری نشده را انتخاب کنید.
آیا کره بادام زمینی باعث افزایش وزن میشود؟
اگر کالری بیشتری نسبت به نیاز بدن خود مصرف کنید، به چربی تبدیل می شود. “کره بادام زمینی کالری نسبتاً بالایی دارد، بنابراین مصرف بیش از حد آن می تواند به افزایش کالری دریافتی منجر شود و منجر به افزایش وزن شود. کره بادام زمینی در صورت مصرف در محدوده نیازهای کالری روزانه شما، بعید است منجر به افزایش وزن ناخواسته شود. با این حال، اگر به دنبال افزایش وزن سالم هستید، این یک گزینه مغذی است.
سیری: اگرچه کره بادام زمینی کالری بالایی دارد، اما سرشار از پروتئین نیز هست که می تواند باعث احساس سیری و رضایت شما شود.
آلرژی بادام زمینی
آلرژی بادام زمینی یکی از شایع ترین و بالقوه خطرناک ترین آلرژی های غذایی است.
آلرژی بادام زمینی می تواند از خفیف تا تهدید کننده زندگی متغیر باشد. در موارد نادر، می تواند منجر به واکنش تمام بدن شود که به عنوان آنافیلاکسی شناخته می شود و با کهیر، تنگی نفس، خس خس سینه، ضربان قلب سریع و تورم صورت، زبان یا گلو مشخص می شود. اگر آنافیلاکسی درمان نشود، می تواند منجر به شوک، کما، نارسایی قلبی یا تنفسی و مرگ شود.
رفلاکس معده
کره بادام زمینی معمولاً غذایی نیست که مردم آن را با ایجاد رفلاکس اسید مرتبط بدانند. با این حال، ممکن است در برخی افراد علائم را تحریک کند زیرا حاوی چربی بالایی است.
رفلاکس زمانی رخ می دهد که محتویات معده به مری یا لوله غذا باز می گردد.
علائم رفلاکس ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- سوزش سر دل، که باعث ایجاد سوزش دردناک در قفسه سینه می شود
- اسید معده یا ریفلاکس به گلو یا دهان
- تهوع
- درد قفسه سینه
- مشکل در بلع
- درد هنگام بلع
- صدای خشن
- سرفه مزمن
مضرات کره بادام زمینی
اگرچه غیر معمول است، اما رسوراترول موجود در کره بادام زمینی در صورت مصرف بیش از حد می تواند لخته شدن خون را مهار کند. این می تواند عوارض جانبی رقیق کننده های خون مانند کومادین (وارفارین) را تشدید کند و باعث خونریزی بینی، کبودی آسان، درد شکم، خون در ادرار (هماچوری) و خونریزی شدید قاعدگی شود.
مصرف گاه به گاه یا حتی روزانه کره بادام زمینی نباید مشکلی ایجاد کند تا زمانی که مصرف خود را به یک تا دو وعده در روز محدود کنید.
منابع: healthline ، medicalnewstoday
میانکین امتیاز 3 / 5. جمع امتیازها : 3
4 پاسخ
ممنونم از اطلاعات مفیدی که در اختیار ما قرار میدهید و کره بادام زمینی دلدانه یکی از خوشمزهترینهاست متشکرم برا کیفیت بالای محصولاتتون🙏♥️
ممنون از اطلاعات خوبتون
کره بادام دلدانه محشره
سلام من دوساله که محصولات دل دانه
مصرف میکنم و واقعا عالیه
حتی گاهی فروش هم دارم از محصولات دل دانه
خیلی عالی هست و ممنونم از زحمات شما