کینوا گیاهی سنتی، کم کالری و بدون گلوتن، منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، ویتامین B ، امگا3 ، منیزیم ، کلسیم و لیزین (یکی از بیست اسید آمینه اصلی ) است که بومی آمریکای جنوبی بوده و قدمتی بیش از 5000 سال دارد و جزو غلات هم نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد.
یکی از سالم ترین و مغذی ترین دانه های خوراکی است که به لاغری و کاهش وزن کمک می کند، قند خون در افراد مبتلا به دیابت را کاهش می دهد و به دلیل مقادیر بالای پروتئین که دارد برای تغذیه نوزادان و کودکان بسیار مفید می باشد.
یک پیمانه کینوا ۲۲ کالری، ۳۹ گرم کربوهیدرات، ۴ گرم اسید چرب و مقدار کمی هم اسید چرب امگا ۳ دارد. به طور دقیقتر یک پیمانه کینوا حاوی مواد مغذی زیر است.
پروتئین: ۸ گرم
فیبر: ۵ گرم
منگنز: ۵۸ درصد از دوز مصرفی روزانه
منیزیم: ۳۰ درصد از دوز مصرفی روزانه
فسفر: ۲۸ درصد از دوز مصرفی روزانه
اسید فولیک: ۱۹ درصد از دوز مصرفی روزانه
مس: ۱۸ درصد از دوز مصرفی روزانه
آهن: ۱۵ درصد از دوز مصرفی روزانه
روی: ۱۳ درصد از دوز مصرفی روزانه
پتاسیم: ۹ درصد از دوز مصرفی روزانه
بیش از ۱۰ درصد از دوز مصرفی روزانه ویتامین ب ۱، ب ۲ و ب ۶
مقداری کمی کلسیم، نیاسین یا ویتامین ب ۳ و ویتامین ای
دیابت و قند خون
تحقیقات نشان داده که رژیم غذایی حاوی فیبر بالا به کاهش سطح قند خون کمک کرده و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد؛ کینوا حاوی مقادیر بالای فیبر است و مصرف آن به ویژه در افرادی که در مرحله ی پیش دیابت هستند، خطر ابتلا به این بیماری را کاهش می دهد.
بوتیرات موجود در کینوا دارای خواص ضد التهابی است و با کاهش مقاومت به انسولین به درمان دیابت کمک می کند.
تیروئید
متخصصان تغذیه معتقدند که دانه های کامل مانند کینوا از بهترین مواد غذایی برای بهبود فعالیت غده ی تیروئید و درمان کم کاری تیروئید هستند.
کینوا سفید، قرمز و سیاه چه تفاوتی با هم دارند
دانههای کینوا در رنگهای سفید، قرمز و سیاه وجود دارد. کینوا سفید که کمی به زرد متمایل است را به نام کینوا طلایی هم میشناسند. این دانهها ظریفتر و سبکتر از بقیه رنگها هستند و بعد از پخت نرمتر میشوند.
کینوا قرمز بعد از پخت به رنگ قهوهای دیده میشود و کمی شیرینتر است. این دانههای قرمز که بعد از پخت بافت خود را بیشتر حفظ میکند، برای تهیه سالاد مناسبتر هستند.
کینوا سیاه هم از دانههای سفید شیرینتر است و بعد از پخت هم به همین رنگ دیده میشود.
طرز پخت کینوا
دانههای کینوا تا حدودی مانند برنج پخته میشوند. کافی است یک پیمانه از آنها را با دو برابر آب درون قابلمه بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید تا آب آن تمام شود.
میتوانید از روغن زیتون، آب لیمو یا نارنج و ادویه هم برای طعم بهتر استفاده کنید. همچنین میتوانید برای بهتر شدن طعم کینوا به جای آب ساده، از آب مرغ یا گوشت استفاده کنید.
برای آن که دانه کینوا بافت خود را از دست ندهد و له نشود، میتوان حجم معین آب را در چند مرحله به قابلمه اضافه کرد. علاوه بر این میتوانید از این گیاه در تهیه سالاد، کتلت، برگر، سوپ کینوا و دیگر غذاها هم استفاده کنید.
میانکین امتیاز 5 / 5. جمع امتیازها : 3
یک پاسخ
👌👌👌👌